Lunch kl.12, hur dum får man va?

Allt blir så mycket roliga när man hjälps åt, Thomas och B monterar ett bord och jag tittar på. Bra arbetsfördelning, eller hur.
Skämt o sido. Det ÄR roligare när man gör saker tillsammans. Speciellt så här när B får vara med och montera sitt egna bord. Det kommer passa bra till hans gula bokhylla.

Jag och B var på Ikea idag och till min förskräckelse var det ju knökat med folk. Jag hade glömt att det är höstlov den här veckan. Vi hade bokat in lunch med mina föräldrar kl.12. KLOCKAN TOLV, vad tänkte jag med? Jag trodde nästan att vi skulle behöva stå upp och äta. Varför bokade jag in kl.12? Suck! Jag hatar verkligen att stå i kö, bland det värsta jag vet, speciellt när jag är hungrig. Det var nog tur för Thomas att han inte var med, i mina föräldrars sällskap behärskade jag mig ju i alla fall.

/Sanna

Glöm inte bort att stanna till

B är så stolt när han får hjälpa till och han känns så himla stor. Ja jag vet att tiden går fort och att man ska ta vara på tiden. Men vad ska jag göra? Jag kan inte stanna tiden.

När vi var hos mina föräldrar i lördags och hjälpte dem att plocka in ved så kom jag på mig själv med att bara stå och titta en stund. På en liten bits avstånd såg jag B springa fram och tillbaka. Antingen med ett vedträ i näven, konkandes på en vattenkanna eller sparkande i löven.

Jag stod en stund och bara tittade på honom. Vår lilla kille har blivit så stor. Det är helt galet. Klyschigt, jag vet, men det känns verkligen som det var nyss som han lärde sig gå, nyss som han log första gången och alldeles nyss som jag höll honom i min famn första gången.

Jag kan inte stanna tiden men ibland stannar jag till och njuter lite extra av nuet.

/Sanna

30 årskris?

 
För ett tag sedan när vi var hos mina föräldrar så kom mamma med en låda med leksaker som hon hade sparat från när jag var liten. Hon sa att det kan vara något för B. När jag öppnade lådan såg jag att det var mina allra bästa leksaker. De där favoriterna som jag har de bästa minnena ifrån. 

Jag minns mina maskiner som jag hade på min gård och min grusbil som jag var så rädd om. Jag blev så glad att få se dem igen. 

Idag när jag var ute i förrådet såg jag lådan igen. Jag kände att det var dags att ta fram den och kolla skicket för att se vad som går att använda. Jag plockade fram fyra saker som jag tog in för att rengöra. Att få se B:s glädje i ögonen och att se honom leka med det som jag själv lekte med när jag var liten var helt fantastiskt.

När de väl var rengjorda så la jag mig ner på golvet med B och börja leka med honom. Vi körde fram och tillbaka och gjorde motorljud i kapp med varandra. Efter en stund kom jag på mig själv med att plötsligt ha tagit över leken och jag hade alla maskinerna för mig själv. 

Vadå? Jag har ingen 30 årskris. Åldern är bara en siffra, hur sinnet är en annan fråga.

//Thomas