60-årsfesten

Så många timmar av förberedelser med både mat och annat och så är maten uppäten på ett par timmar och festen över efter en arbetsdag. Åtta timmars fest låter väl i och för sig inte så lite men när man är mitt upp i det så går tiden så sjukt fort och helt plötsligt sitter vi där själva när alla gästerna har åkt hem och tycker att vi knappt gjort annat än att fixa med mat och dryck 😅. Men wow vad lyckat det blev måste jag säga.

 
På förmiddagen regnande det massor och det såg verkligen mörkt ut. vi fick springa ut i tältet mellan skurarna för att kunna duka och dekorera. Men det blev ett ”á la vigselväder” och vid tre började det ljusna. När gästerna var här en timme senare kunde vi vara ute på terrassen och dricka fördrink utan att få en droppe på oss. Blött blev det, men bara invärtes 😉. 
 
 
Det blev mojito till fördrink. Vi blandade Schweppes mojito med vit rom, lime, mynta och massa is. En liten genväg med Schweppes men den är riktigt god så det är inte värt att hålla på med sodavatten, socker mm. Den blev väldigt omtyckt. Den alkoholfria gjorde vi på precis samma vis fast utan rom. Den högra är bara vanligt vatten med frysta jordgubbar, kallt och somrigt utan onyttigheter. 
 

Hamburgare, så klart 😆, med massa olika tillbehör som coleslaw, majs, bacon mm. Receptet på coleslawen hittade jag i senaste numret av Mer smak som Coop skickar ut. Till det gjorde vi krossad färskpotatis med vitlök, smör, olivolja och gräslök. Receptet hittade jag på nätet i veckan så det var en chansning att göra det första gången som bjudmat men det blev kanon. Receptet hittar du här.

 
Till dessert blev det så klart min sommarfavorit. Ullas sommartårta fast utan kolakräm. Till kaffet tog jag lite hasselnötslikör, en favorit 😋.

När vi ställer till med fest, oavsett storlek, så blir det ofta ganska mycket fokus på maten. Det är roligt men nackdelen är att vi har mindre tid till att umgås med gästerna. Men jag kan ändå känna att huvudsaken är att gästerna har roligt och äter gott. Umgås får vi göra en annan gång ☺️.

När klockan blev ett gick de sista gästerna hem och lika som vi är jag och Thomas, tittade vi på varandra och i kör säger vi ”nu kör vi” 💪🏻.

Två timmar senare är vi klara. Nästan allt var undanröjt, disken diskad och det känns nästan som vanligt igen.

 
Så när som på partytältet som vi tog ner idag med hjälp från mina föräldrar och Malin. Med många krafter går det fort och på en timme var partytältet nere. 
 
 

Resten av dagen blir en latdag. Benjamin sover inne på soffan, Thomas sover i solen och snart ska vi åka ner till Söderåkra för att lämna tillbaka tältet och förhoppningsvis bli av med tårtan som blev över. 

Det är jätteroligt att ställa till med fest när det blir lyckat och gästerna har roligt, men visst är det också skönt när allt är över 😅. Nu har vi några lediga dagar tillsammans och då ska vi bara ta det lugnt. Fast imorgon blir det förvisso släktfest igen uppe hos min syster, men då ska jag inte röra ett finger mer än rörelsen mellan bordet och munnen, äta och dricka gott 😉.

/Sanna 

Kommentera här: