90-talsfesten, inte som förr

Igår blev det en heldag och kväll tillbaka till 90-talet, jag blev 10-13 år igen. Tyvärr kan jag dock inte säga att det var speciellt bra kvalité på varken ljud eller artister.  

 
Basic Element körde bra låtar men med ett väldigt andfått uppträdande. Ja det är ju trots allt 20 år sedan de var som mest aktiva och det stack de inte under stol med. Mellan låtarna fick Petrus pausa och flåsa rejält och hämta andan. Men trots detta var de bra tycker jag. Musiken var som den var för 20 år sedan och det var därför jag ville gå på festivalen. 
 

Både Pandora och Paradisio är närmare 50 idag men de till skillnad från tidigare nämnd hade kondisen kvar och var nästan precis som de var på 90-talet. Så när som på lite rynkor och utseende, men till och med den lila peruken hade Paradisio hittat i garderoben.

 

Toy Box och Vengaboys hade också hittat sina gamla scenkläder och bjöd på både show och dans. Det var glatt och publiken hängde med.

 
Jag hade helt ärligt väntat nästan hela dagen på att klockan skulle bli 21, Aqua! Jag var taggad, jag hade höga förväntningar och vi hade trängt oss ganska långt fram. 

Jag blev SÅ besviken! Det var inte alls som på 90-talet. Att rösterna var något annorlunda kan jag gå med på med tanke på att de ändras på 20 år men de hade gjort om musiken på många av låtarna. Det var inte alls som på Aquarium (ett av deras album). 

Thomas däremot som inte är lika inlyssnad som jag är tyckte att de var bra. Bästa uppträdande under kvällen och han tyckte att deras mixade versioner på låtarna var bra. Uppträdandet kan jag hålla med om, men jag ville inte ha några mixade versioner, jag ville ha originalen, jag ville ha 90-talet.

Sen kom, enligt mitt tycke, kvällens skämt…E-type. Vid det här dagset hade vi tagit oss upp från publikhavet och stod uppe på VIP-området där vi hade perfekt utsikt över scenen men slapp trängseln (tant börjar bli gammal ☺️).

Ljudet var kasst, vilket det för visso hade varit till och från under hela dagen men det märktes så himla tydligt när E-type spelade. Han är riktigt kass när han är live. Hans tjejer som han hade med sig var grymma och hade en rejäl pipa men han själv var mest en teaterapa som hoppade omkring, klättrade på scenstolparna och låg på rygg på golvet och sprattlade med benen. Det är inget skämt, det var precis det han gjorde. När han väl försökte sig på att sjunga lät det fördjävligt.

När jag var 12 år var jag på Okej-dagen på Lisseberg där de hade dragit dit massa artister, bland annat E-typ. Jag vet inte om jag har högre krav nu så här flera år senare eller om det är just så att E-type har blivit gammal, men då kan jag bara minnas att han var bra.

Det är väl bara att inse att det händer ganska mycket på 20 år, även med artister. Dagen och kvällen var ändå helt fantastisk och stämningen var verkligen på topp. Alla värdar och ordningsvaker gjorde ett fantastiskt jobb och var hårda gällande fylla 👌🏻. Det var väldigt lugnt tack vare deras insats 👍🏻.

En storfavorit under dagen när det var som varmast var helt klart ”isglassen”, mums.

 
Jag åt fyra stycken men smakade bara mojito och strawberry daiquiri, den sistnämnda var helt klart bäst.
 
 
När vi kom hem tittade jag mig i spegeln och det är inget snack om saken. Vi hade väldigt fint väder med sol hela dagen, vilket också betyder solglasögon hela dagen. OMG, jag ser hemsk ut, jag tror inte ens att det går att dölja med smink. Så här dagen efter ser det inte precis bättre ut. Jag funderar på att skaffa mig en rånarluva, då skyddar jag ju hela ansiktet förutom ögonen så då kanske det kan jämna ut sig lite 😆.

 Nu har vi som sagt tre veckors semester framför oss. Det ska bli fantastiskt mysigt. Det blir Kosta Art Hotel, Byxelkrok, SKB i Oskarshamn, Pårydsbadet och en hel del mer som vi inte har bokat upp än.

/Sanna


Kommentera här: