Á la ”vigselväder”

 
 I lördags, som ni känner till, så öste regnet ner hela förmiddagen och det kändes väldigt tråkigt med tanke på alla gäster som skulle komma klockan fyra. Men vid tretiden sprack det upp och solen kom fram. Det blev SÅ lyckat och väldigt varmt.

”á la vigselväder”… På vår bröllopsdag var det svart på himlen hela dagen och det regnade mest heltiden. Till och med när vi skulle fotografera oss innan vigseln regnande det till och från. Vigseln skulle vi ha utomhus men så sent som tio minuter innan vigseln säger de att vi måste flytta in pga regnet och att musikern inte kan stå ute med sina instrument. Då hade de, utan vår vetskap, redan flyttat fram och tillbaka mellan ute och inne ett par gånger som en sk. svensk midsommar. En minut i tre ändrade de sig igen, vi kör ute! Kl.15.00 gick vi i vinträdgården på Åmunds Trädgård mot prästen. Regnet hade avtagit men vi fick några få droppar på oss på väg fram och de mörka molnen började skingra sig allt mer. När vi ställer oss mitt emot varandra framför prästen försvinner molnen och solen skiner på oss med varma strålar, detta var hösten 2013, 28 september. Det var verkligen helt fantastiskt och något som många har kommenterat många gånger efteråt. Det blev verkligen det perfekta vädret och ett kapitel i vårt liv som jag ALDRIG glömmer. Tårarna rann ner för mina kinder både av lycka så klart men också av solen som strålade i ansiktet, det var magiskt.

Detta väder har följt oss. Det var liknande när vi skulle döpa Benjamin. Dopet hade vi hemma här i Ljusstaden och tanken var även då att vi skulle vara ute men regnet öste ner. Själva dopceremonin fick vi faktiskt ha inne med vår lilla köksö som altare och fikat efteråt fick vi med gemensamma krafter flytta till carporten. Men under fikat spricker det upp och solen kommer fram så resten av dagen och kvällen kan vi sitta ute på terrassen. Det var i augusti 2015, så då var det lite varmare och vi satt ute till typ ett på natten.

 Varje gång vi ska ha lite större fest med så många gäster att vi inte får plats inomhus eller ska ha vigsel utomhus, blir det regn. Men också solsken. Det verkar vara vår grej.

/Sanna

 

Kommentera här: