Utflykt på landet

 
Igår var vi ute och åkte på förmiddagen och besökte några gårdar och lanthandlar. 
 På Solmarka Gård tittade vi på kalvar och Benjamin fick klappa kattungar medan Thomas kollade in grönsakerna och pratade med ägarna. Vi handlade lite av varje, både grönsaker, ost och yoghurt.
Har ni en sväng förbi Vassmolösa kan jag starkt rekommendera ett besök på Solmarka Gård. Riktigt trevliga ägare vilket jag värderar högt och på helgen har de även ett café öppet. 
 
 
Ett stenkast därifrån ligger Solmarka Bageri där vi var inne i deras lanthandel. Knäckebröd, grönkålschips och linspasta köpte vi här. De två sistnämnda fick min syster, det passar deras blodsockerdiet. Här tog vi även en liten glasspaus och åt den godaste glass jag ätit på väldigt länge.
 
 
Till sist tog vi en sväng till Hagalunds tomatodling för att köpa tomater. 60:-/kg för de flesta sorterna, vi köpte 3kg körsbärstomater. Så sjukt goda och lite extra goda när man äter de ljumna direkt från växthuset. 
 
 
På eftermiddagen åkte vi upp till min syster i Lilla Haglunda, även här hälsade vi på kossorna.
 
 
Vi fortsätter med utflykt och idag är vi på södra Öland. Vi tänkte åka ner till Ottenby för att titta på fåglar och besöka Långe Jan. 
Benjamin är taggad och utrustad med kikare. 
 
/Sanna

Kommentera här: