Utflykt på södra Öland

Igår hade vi en jättemysig heldag på södra Öland. Vi tog övre vägen och stannade först till i Kastlösa och besökte Ateljé Alvaret. Där träffade vi en av konstnärerna, Gunilla, som berättade lite om sin och sin mans målningar. 

 
Vi hittade ett par favoriter så vi ska se om vi kan hitta en vägg att hänge en stor tavla på. 
 
 
Hennes man målar även tavlor för att ha utomhus, riktigt coolt ju. Tänk att smycka sin husfasad med en tavla ☺️👌🏻.
 

 Sedan åkte vi vidare till Ottenby fågelstation för att besöka fyren Långe Jan.

 
Men pga att de hade ont om personal så hade de precis stängt fyren när vi kom dit. Det gjorde inte så mycket egentligen, jag hade helt ärligt varit hypernervös att ta med vilda Benjamin dit upp 😨😓.
 
 
Vi tog oss lite lunch på restaurang Fågel Blå istället.
 
 
Jag och Benjamin åt varmrökt lax och Thomas åt hjärtfärsbiff. Verkligen jättegott. En varmrätt kostade mellan 120-160:- och då ingick salladsbuffé, dryck och kaffe. Det fanns även räkmacka, några andra sorters mackor, kakor och glass.
 
 
 
Efter maten tog vi en sväng in till naturrummet och därefter tog vi en promenad nere vid vattnet.
 

Benjamin tyckte att det var väldigt spännande med alla fåglar och han var så stolt över sin kikare som han fick igår inför utflykten.

Hela bilresan satt han och tittade i sin kikare och frågade när vi skulle titta på fåglarna. Jag tror dock inte att han såg så mycket i den pga att han blundade varje gång han tog den mot ögonen 😂, men han hade jätteroligt ändå.

På hemresan stannade vi till vid Södra bruket mellan Albrunna och Degerhamn. Klockan var mycket och vi kände att det var ganska mycket att gå runt och titta på så vi tog bara en fika där igår. Vi tänkte åka tillbaka en annan dag istället då vi har mer tid. Det ligger även en geologisk trädgård här som man kan ta en promenad i och vid några tillfällen i sommar har de evenemang och musik på Stora scenen i Södra bruket.

Jag tyckte att jag hittade en bra plats för fika, mitt på ett schackbräde i sten, mitt i solen. Jättehärligt. Där satt jag och njöt i solen medan grabbarna gick omkring och tittade på informationstavlorna och alla stenar.

Efter en stund kände jag att det blev blött i rumpan. Stenen hade sugit åt sig vatten under regnet som mina byxor sedan sög åt sig när jag satt där 😱.

Det var bara till att ta av sig byxorna, hänga dem på tork och ställa mig med rumpan i solen. Som tur var var vi ensamma... en stund ja 😳. Sen kom en familj gående och där stod jag med bara jacka och trosor. Snabbt sprang jag till bilen en bit bort och ställde mig bakom den öppna bildörren 😆.

Vi är så noga med att ha med ombyte till Benjamin, vi kanske borde ha det till mig också hädanefter 😉.

/Sanna


Kommentera här: