2-årsbesiktning

 
Nu har vi bott här i två år. Det är helt galet vad tiden går fort, som man alltid tycker. Eftersom vi flyttade in i ett nybyggt hus har vi möjligheten att gå igenom huset efter två år för att se vad som behöver åtgärdas. En typ av garantibesiktning. 
 
 
Vi har hittat lite av varje som är garantiarbete men det är ingenting jämfört med det förra huset vi byggde. Det mesta är målning som vi markerade ut med små lappar.
 
 
Vi satte upp lapparna i måndags kväll efter att Benjamin gått och lagt sig. När han sen vaknade igår morse upptäckte han den ena lappen efter den andra. "Titta, blå, smussi", de orden hörde jag i stort sätt hela dagen. Så fort han såg en lapp, vilket var ett gäng att få ögonen på, var han noga med att göra mig uppmärksam på att det satt en lapp där ☺️.
 

Det mest "allvarliga" vi hade att anmärka på var värmesystemet som aldrig har fungerat som det ska. Värmepanna i kombination med värmeslingorna och termostaterna är väldigt rörigt och osynkat. Vi har haft högre förbrukning här än i vårt förra hus trots att huset är mindre och att systemet ska vara mer energisnålt. Vi får inte riktigt ihop den ekvationen. 

 Men inget är värre än att vi kan leva med det. Vi kände oss mer hemma här på mindre än ett år än vad vi gjorde i förra huset på fem år. 

/Sanna


Kommentera här: