Bake-up ciabatta med persiljepesto

 
Igår till middag gjorde vi lite plockmat på resterna från de senaste dagarna. Man ska inte underskatta rester och det blev mycket trevligare än vad det låter.
 
Vi gjorde ett par bake-up ciabatta från Dafgårds som vi hade i frysen som vi sedan skar i tunna skivor. Igår gjorde vi ciabatta i mikron i 30sek (vilket är ett alternativ på tillagning enligt förpackningen), men det var ingen höjdare kan jag säga. Men nu har vi testat det också. De blev jättesnoriga och mjuka i konsistensen. 
 
 
För ett par veckor sedan däremot hade vi dem till frukost och tillagade dem då i ugnen och det var jättegott. Nybakade från ugnen, varma med en hård yta och mjuka invändigt, precis som de ska vara 👌🏻. 
 
 
I år har vi inte odlat någon basilika men vi har gott om persilja. Jag hittade ett väldigt trevligt recept i senaste Buffé nr 6-7 på en persiljepesto. Den kan jag verkligen rekommendera. 
 
/Sanna

Kommentera här: