Fredrik Eklunds High Kick Red - Me likey more

 
Som sagt hade jag ganska höga förväntningar på Fredrik Eklunds High Kick Red. Mycket med tanke på att jag tyckte om rosévinet. Det är inte alltid bra att gå in med höga förväntnngar för det är ofta lätt att det då blir platt fall. Men icke. 
 
Vinet har en blandning med 60% merlot och 40% corvina vilket jag först blev lite besviken på då jag har lite svårt för merlot. Ett merlotvin är för mig ofta ett huvudvärksvin men jag slapp huvudvärk.
 
Det var länge sen jag drack ett så kraftigt och fylligt rödvin men som samtidigt fungerade jättebra att dricka även före maten utan tilltugg. Ett rödvin som klarar av det är för mig riktigt bra. Det har en härlig mörk djupröd färg och jag kunde känna körsbär ganska tydligt i både smak och doft. Produktinformation kan ni hitta här.
 
 
Vi åt det tillsammans med grillad kycklinglårfilé med sötpotatis och sparris, till det en gräddfilssås med gräslök, peppar och lite vitlök. Det passade mycket bra till det och det verkar vara ett ganska allsidigt rödvin som passar bra till mycket.
 
High Kick Red är vad jag vet fortfarande beställningsvara på systembolaget (observera att de har felaktig information på sin sida, vinet håller alkoholhalt 14%), pris 99:-/flaska, men nu till sommaren har jag sett att de har tagit in High Kick Rosé i sortimentet på vissa systembolag.
Mitt inlägg om High Kick Rosé hittar du här.
 
Förr, runtomkring åren då jag och Thomas träffades hade vi Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon som favoritvin. Ett vin som inte är helt olikt Higt Kick faktisk. Även Casillero del Diablo har toner av både mörka bär och kärsbär. Men sedan några år tillbaka har vi tröttnat på det och inte hittat någon favorit. Det finns många goda rödvin men ingen som vi har fått som ny favorit. 
 
Jag lyfter och hyllar High Kick Red och ger det 5/5 tossiapoäng 👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻. High Kick Red har nu tagit den nya platsen på favorithyllan.
 
/Sanna

Kommentarer:

1 Anonym:

Kan du inte skriva om hur du och din man träffades? 😊

2 Anonym:

Kan du inte skriva om hur du och din man träffades? 😊

Svar: Roligt att du läser bloggen. Jag lovar absolut att sätta upp den historien som ett kommande inlägg 😄. /Sanna
Sanna & Thomas

Kommentera här: