Mat mat mat

Om det finns någon som har missat att vi tycker om att laga mat så kan jag berätta det nu, vi älskar att laga mat! Däremot har jag inte lagat någon mat alls den senaste veckan eftersom jag har varit dålig och då inte orkat. Den här helgen har vi lyckats åstadkomma en hel del god mat med gemensamma krafter.
 
 

I fredags fixade Thomas köttfärsfyllning med tacosmak och pirogdeg, mitt mission var att vika ihop dem. Piroger, de blev riktigt lyckade så när som på att vissa inte höll ihop. För att vara första gången är vi jättenöjda och de gick hem hos Benjamin med storm. Kan bero på att han själv bidrog med kryddningen av fyllningen. När ingen såg tömde han ner hela saltröret. Vad göra? Jo då, fram med dammsugaren så var även det problemet löst 😂.  

 
 

I går jobbade jag första dagen på en hel vecka och med lite värktabletter, hostmedicin och halstabletter så gick det bra. Men jag ska inte sticka under stol med att jag var trött när jag kom hem. Så igår fick Thomas stå för maten själv medan jag vilade på soffan.  

Gissa vad det blev?! Så klart blev det grillat 😉. Lite av varje faktiskt: kryddkorvar, majs, zucchini, sötpotatis, kvisttomater och honungsmelon (ej grillad). Detta med en krämig fetaostsås gjord på crème fraiche, filmjölk, smulad fetaost, vitlök, chili, päron i små bitar, salt och peppar. Sältan från fetaosten och sötman från päronet ihop med lite hetta från chilin var en riktigt trevlig kombination. 

Igår kväll somnade Benjamin tidigt så vi passade på med film och popcorn. Vi plöjde igenom de två första filmerna i Twilight, får se om vi hinner med den tredje ikväll.

 
Vi har pratat i flera år om att vi ska göra egen färsk pasta och pastamaskinen har stått och samlat damm på hyllan lika länge. Idag slog vi till. Redan imorse började jag med köttfärsen till en lasagne som fick stå och småputtra hela dagen. Den sköter sig ju ganska bra själv på spisen när jag väl fått i alla ingredienser. Idag blev det med mycket grönsaker och örter, som jag mixade i matberedaren för att göra det lätt och snabbt, och rödvin. Till det en ostsås med vitlök och så klart de färska lasagneplattorna.
 
 
Jag och Benjamin mixade ihop pastadegen, hur lätt som helst. Jag tog Jamie Olivers recept på 1 ägg/ 100g mjöl/ portion. Mixa i matberedare, knåda ihop några sekunder och sedan redo för pastamaskinen. Busenkelt och det blir SÅ gott. Jag gjorde på 8 ägg och 800g mjöl (körde i två omgångar i matberedaren) men då blev det lite över som Thomas fick för sig att ta till vara och gjorde ravioli på resen av degen.
 
 
 
Jag kan verkligen rekommendera att göra egen pasta, det är faktisk stor skillnad. Raviolin som vi fyllde med överbliven pirogfyllning åt vi med lite olivolja, flingsalt och parmesanost. Löjligt gott måste jag säga.
 

Lasagnen får nu svalna över natten och blir morgondagens middag. Jag ser fram emot den big time 😋.

/Sanna

Tycker du om mitt inlägg? Tryck på gillaknappen med hjärtat här nedanför så får jag veta vilka tossiheter som ni tycker om att läsa om.

Nominerad till Årets babyblogg 2017
 
Jag har blivit nominerad och nu håller jag mina tummar. Rösta gärna på mig på Babyshop.se mellan 5-11 juni.
Den 14 juni utses vinnaren.

Kommentera här: