Prick prick men inget gräs

Idag har jag varit på allergi- och lungavdelningen på sjukhuset och gjort ett så kallt pricktest för att kolla eventuella allergier.

Man lägger droppar av vätska med de olika allergiämnena på huden och sedan sticker man hål med en liten nål för att det ska komma innanför huden. Är man allergisk blir det ett märke i storlek med ett myggbett ungefär.

 

De testade mig mot lite av varje och inget gav något utslag. Men de testade inte gräs. Varför inte gräs?! Läkaren hade tydligen inte skrivet det i remissen. Enligt mig så är det väldigt troligt att det skulle kunna vara gräs. Det är ganska vanligt, alla i min familj är allergiska mot det så jag har att brås på och eftersom inget av de andra gav något utslag så känner jag verkligen att det skulle kunna vara gräset som är min fiende. Suck! Känner mig ganska less faktiskt. Nu när jag väl fick komma på pricktest men så testar de inte mot allt.

Personalen som gjorde pricktestet på mig trodde inte att min plötsliga reaktion med svullna ögon för ett par veckor sedan kunde vara ögoninflammation. Hon tyckte att det lät som en typisk ”allergichock” och speciellt eftersom jag fortfarande är lite röd i ena ögat.  

Jag hatar att inte veta vad det är som är fel och jag ger mig inte förrän jag har svar, åtminstone inte så länge jag fortfarande har besvär.

Blodprov är tydligen ett annat sätt att se allergier på, det kanske är det som får bli nästa steg?!

/Sanna


Kommentera här: