Rabarberpaj och persiljemos

Ytterligare ett tecken på att det är sommar. Idag har jag och Benjamin bakat rabarberpaj, så klart enligt Roy Fares. Hans recept på rabarberpajen hittar ni här, jag bytte däremot ut kanel till kardemumma och jag hade ingen citron i. 

 
 
Den blev riktigt god. Det blev bra smak av farinsockret, nästan lite knäcksmak typ, och dinkelflingorna i smulat blev bra krisp. Vi åt den med vaniljglass men jag som inte tycker om när det är så sött hade kunnat tänka mig kvarg eller vispgrädde.
 

Till middag blev det något så enkelt som grillad varmkorv med potatismos. Benjamin hjälpte mig att vispa moset men det var roligare att slicka av vispen än att vispa. Jag passade på att piffa upp moset lite med bladpersilja från vårt egna land som vi har så himla gott om. Det gjorde det enkla moset lite roligare och godare.

 

Imorgon ska jag till sjukhuset på pricktest. De ringde mig redan förra veckan och bokade in mig. Ibland går det allt undan, synd bara att man ska behöva tjata och bli arg för att det ska hända något.

/Sanna

 

Kommentarer:

1 Sanna:

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mitt senaste recept också!

Svar: Det ska jag göra ☺️.
Sanna & Thomas

2 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

Så gott

Svar: Det var det verkligen kan jag säga 😄👌🏻
Sanna & Thomas

3 Hanna Karlsson:

Mums! Jag älskar rabarber.

Svar: Jag med och även smulpaj men tycker att "vanlig" smulpajsdeg blir lite degig ☺️ Så detta passade mig perfekt 👌🏻
Sanna & Thomas

Kommentera här: