"Snabbfond" = genväg i köket

 
Redan igår på morgonen planerade jag middagen och tog upp torsk, räkor och blomkål från frysen. När jag sedan skulle göra middagen skalade jag räkorna och använde skalen för att göra en "fond". Inte enligt konstens alla regler men på ett enkelt husmorsvis 😉. Som ger otroligt mycket smak.
 
 
Skalen fräste jag i stekpannan tillsammans med vitlök, chili och tomatpuré. Så länge så att vätska var helt borta. Sen i med en halvliter vatten, koka ca 10 min och silade sedan av det. 

Vätskan (en snabb variant på fond kan man säga) kokade jag tillsammans med grädde och lite mjölk, smaksatte med lite salt, peppar och dill.  

 
Torskfilé i botten på en form, på med gullök, blomkål och morötter.
 
 
På med såsen och in i ugnen.
 
 
Räkorna la jag bara på toppen av gratängen när jag tog ut den ifrån ugnen. På så vis blir räkorna inte sega.
 
 
Till detta potatismos med gräslök. Jag blev riktigt nöjd. Mycket och god smak tack vare min lilla "snabbfond". Det behöver inte vara enligt konstens alla regler, det kan bli riktigt bra ändå 😄👌🏻.
 
/Sanna

Kommentera här: