Svullat och lekt i dagarna tre

Den här helgen har jag knappt varit hemma överhuvud taget, så när som på fredagskvällen som vi spenderade hemma istället för ute på restaurang. Vi har inte lagat någon mat utan har bara ätit hämtmat och mat borta på kalas. Varje måltid har dessutom avslutats med dessert i form av jordgubbar med glass eller grädde, vilket jag är sjukt svag för så jag har ju varje gång blivit smått äckelmätt.

Just nu känns det som att jag skulle behöva en kommande vecka med 2:5, inte 5:2.

 
Vi var nere i Söderåkra idag igen, idag för att fira svärfar. Benjamin satt i knät på honom och hjälpte till med paketöppningen. Benjamin gav honom dock en lite annorlunda, och inte speciellt uppskattad present i form av en nysning 😂. Kladdigt värre 🤧.
 
 
Benjamin fick också present, en jätterolig vattenpistol som han använde väldigt flitigt i det varma vädret. Det tog några minuter innan han fick in snitsen på den men sen var det fullt ös. Han lärde sig snabbt att sikta och vi sprang omkring som yra höns för att inte bli träffade av hans stråle. Han hade så sjukt roligt och jag tror att det har blivit hans nya favoritleksak.
 
 

På vägen hem åkte vi runt Dunö och hälsade på min moster. Dunö är en fantastisk plats att vara på dagar som idag när det är varmt och soligt. Det är sjötomt och bara några meter ner till vattnet. Något som Benjamin fick nys på direkt vi kom runt på baksidan. 

Där och då, i det kalla vattnet, blev det Benjamins första dopp. Mina fötter och ben domnade typ bort efter en stund men han plaskade på utan att verka berörd. Efter en halvtimme började han skaka med underläppen, ”ussa, kallt”. 

 
Själv nöjde jag mig gott med att bli blöt upp till knäna och att bli ofrivilligt blöt upp till midjan 💦😆.

För mig är Dunö väldigt speciellt. Huset som min moster nu bor i (dock ombyggt och tillbyggt till det bättre) var en gång min mormor och morfars sommarstuga som de byggde för väldigt många år sedan. Det har funnits i hela mitt liv och jag har spenderat många sommardagar där under min barndom. Även vinterdagar då vi åkte dit och grillade korv i öppna spisen.  

Det märktes på Benjamin att det har varit sena kvällar och ganska lite sömn de senaste dygnen och efter fikat låg han i hammocken och höll på att somna. Då var det bara att avrunda och åka hemåt. 

Nu sover Benjamin som en stock och jag och Thomas sitter ute på terrassen med varsin dator och dricker rosé i 24gradig värme och nästan helt vindstilla.  

/Sanna


Kommentarer:

1 yolandayq11:

Unique home page after beetle out:
http://leta.web.telrock.net

Kommentera här: