Ta till fula knep

Ibland får man helt enkelt ta till vissa knep, ibland fulare än andra. 

Vi är i den fasen nu då vi försöker få Benjamin att hålla sig vaken hela dagen för att kunna somna i bättre tid på kvällen. Jag tycker att det går ganska bra hittills men idag kom ett tillfälle då vi fick ta till ett lite fulare knep 😇.

När klockan var fem kom svackan. Vi har varit ute och åkt några timmar på förmiddagen och efter lunch var vi ute i trädgården några timmar och efter det uppe och lekte på Benjamins rum. Dagen har gått i ett och Benjamin har inte riktigt haft tid att känna efter att han kanske har varit trött. Tills straxt innan middagen. Jag fixade maten, Thomas tog hand om tvätten och Benjamin satt i soffan och tittade på tv under tiden. Då ser jag hur hans huvud sakta börjar luta åt sidan och att ögonlocken är stängda. 

Då gäller det att agera snabbt. Både jag och Thomas börjar väsnas, pratar med honom, kittlar honom, busar med honom. Allt möjligt för att han ska hålla sig vaken.

"Benjamin, vill du ha digestivekex"? 😆 Då minsann slår han upp ögonen och vaknar till. Han fick ett halvt digestive och det räckte för att han skulle vakna till och få ny energi. Så länge så att jag hann bli klar med maten 💪🏻.

Ja vad gör man? Som sagt, ibland får man ta till lite fula knep. Fult eller inte, det fungerar i alla fall och efter maten var det full fart igen. Nu sover han gott i sin säng sen en halvtimme.

/Sanna

Nominerad till Årets babyblogg 2017
 
Jag har blivit nominerad och nu håller jag mina tummar. Rösta gärna på mig på Babyshop.se mellan 5-11 juni.
Den 14 juni utses vinnaren.

Kommentera här: