Elefanten som så gärna ville somna

Nu har jag läst boken Elefanten som så gärna ville somna för Benjamin i snart en vecka och den fungerar minst lika bra som Kaninen som så gärna ville somna. Nu är det inte tänkt att det ska vara en bilderbok utan en sövande bok, men jag tycker att det är trevligare bilder i boken om elefanten. Det gör ju inget att det är trevligt för mig som läsare också.

Som jag skrivit tidigare så är karaktärerna underbara. Den handlar om elefanten Ellen som ska gå till sin säng på andra sidan av den magiska skogen. På vägen träffar hon några vänner och min favorit är helt klart Förvirrande musen. Hon pratar smått osammanhängande på ett snurrigt sätt så att jag själv inte ens hänger med. Väldigt effektivt, väldigt sövande. Hittills har Benjamin oftast somnat innan jag hinner komma till den sidan men då hoppar jag över sidor för att få läsa om Förvirrande musen innan jag stänger boken för kvällen.

 
Man träffar fler karaktärer i boken så som Slumrande Sorken, skogstrollet Snarkande Sofie och papegojan Tor-till-sömnen-for. 
 
 
De första nätterna läste jag till slutet även att Benjamin redan hade somnat, både för att jag själv ville lära känna boken men också för att Benjamin skulle komma ner djupare i sömn och förhoppningsvis sova bättre under natten.

Så om ni inte redan har gjort er bekant med någon av böckerna så kan jag rekommendera dem båda, men Elefanten tycker jag bäst om. Carl-Johan Forssén Ehrlin som är författare till böckerna gav ut Kaninen som så gärna ville somna först men jag tycker inte att man behöver läsa den innan Elefanten. I Elefanten som så gärna ville somna träffar man Kalle Kanin men och känner då igen den karaktären från första boken men det går jättebra även att man inte känner igen honom.

 

Nu ser jag fram emot den tredje och sista boken i serien som kommer andra om en sövande traktor, det låter ju jättegulligt. 

/Sanna

Tycker du om mitt inlägg idag? Tryck på Gillaknappen med hjärtat här nedanför så får jag veta vilka tossiheter som ni tycker om att läsa om.

 

Kommentarer:

1 EVELINA:

Ser verkligen ut som en härlig bok, tack för tipset!

Svar: Ja det är det verkligen ☺️./Sanna
Sanna & Thomas

Kommentera här: