Fredrik Eklunds High Kick Rosé - Me likey

I helgen har jag äntligen smakat Fredrik Eklunds High Kick Rosé. En flaska räcker gott när man bara är två så jag njöt av det i två dagar. Det var just så det var, jag njöt. Jag hade ganska höga förväntningar på det och till min glädje blev jag inte besviken. 

Jag tycker att det passade bra både som ”pratvin” och som ”matvin” (både att dricka utan mat och med mat). Bäst var det att smutta på efter maten när det inte längre var iskallt utan några grader varmare så att smaken och doften kom fram tydligare. I lördags provade jag det till vår tacos eftersom jag inte var så förtjust i ölen vi drack då, men då var det bättre att dricka High Kick Rosé efter maten och jag tog till mjölken till maten istället. I söndags åt vi torskrygg med tomat, mosarella och calwslaw, det passade jättera.

Det var friskt och inte alls sött. Jag tycker inte att det var torrt utan snarare mer åt det sura hållet och det kändes väldigt bärigt men absolut inte saftigt. jag har provat att dricka rosévin på vintern och det har bara blivit så himla fel. Rosé är till för sommaren tycker jag. Men jag tycker att High Kick Rosé kändes lite mer åt det vita hållet och jag skulle därför kunna tänka mig att det skulle kunna fungera till ex. en fiskrätt i vinter. Det kommer jag absolut att testa.

Mer ingående recension lämnar jag till proffsen men jag kommer helt klart köpa det igen. Jag ger det 4/5 tossia poäng. En flaska kostar 99:- och är beställningsvara på Systembolaget eftersom det inte ligger med i deras ordinarie sortiment. 

/Sanna

Tycker du om mitt inlägg idag? Tryck på hjärtat här nedanför så får jag veta vilka tossiheter som ni tycker om att läsa om.


Kommentera här: