Kalas i Lilla Haglunda

 
Dagens plan gick i lås och Benjamin sov i bilen hela vägen upp till min syster där vi idag har firat Benjamins kusin. Han somnade efter redan tre minuter och det var frid i bilen hela vägen. 
 
 
Det började med fika med supergod bananglass med jordnötssmör gjord på frusen banan. Sjukt god, inget socker och kalorisnål, ett jättebra nyttigt alternativ till vanlig glass 👌🏻. Till det fick vi en variant på chokladbrownie gjord på bland annat dadlar och svarta bönor. Jag trodde nog aldrig att jag skulle äta svarta bönor till fika 😂, men det var inget som gav smak men den var väldigt porös i konsistensen. Den var ganska smakrik och kraftig i sin chokladsmak. Jag tyckte att den var god tillsammans med bananglassen och vispad grädde.
 
 
Senare fick vi auberginegratäng med kycklingfilé och sallad med groddade röda linser och fröknäcke med hummus. När jag hörde vad vi skulle få till middag trodde jag att jag skulle behöva äta mig mätt på kyckling och sallad, inte helt fel kanske men ganska tråkigt. Jag tycker verkligen inte om aubergine. Hata är ett starkt ord och äckligt är inget ord man ska använda i barnens närhet, men det är typ så jag känner ang aubergine. 

Men jag smakar alltid och idag till min stora förvåning. Och jag menar det verkligen. Den var jättegod och skulle absolut kunna tänka mig att göra den själv. 

Efter mycket lek och bus var det en trött Benjamin som hälsade på kossorna innan vi åkte hem. 

 
/Sanna

Kommentera här: