Kaninen som så gärna ville somna

 
För en tid sedan blev jag kontaktad av Babyshop som frågade om jag ville vara med och ställa en fråga i ett av deras blogginlägg. De skulle göra ett inlägg med Carl-Johan Forssén Ehrlin som är författar till boken Kaninen som så gärna ville somna. En bok som har blivit min favorit och som vi numera läser för Benjamin i stort sätt varje kväll när han ska lägga sig. 

Det var tack vare den boken som nattningarna började gå bättre. Vi kände snabbt att Benjamin somnade fortare men att han ofta vaknade under natten, men även det har blivit allt bättre. Det är många nätter nu som han aldrig vaknar eller bara vaknar någon enstaka gång och att det räcker med att ge honom nappen. 

Inlägget handlar om barnsömn där Carl-Johan svarar på frågor, bland annat min fråga: Kan man påverka nattningen på något vis så att det är större chans att barnet sover hela natten? Inlägget och svaret kan du hitta här.

Carl-Johan har släppt ännu en bok i samma serie med syfte att hjälpa barn att slappna av och sova gott hela natten. Boken heter Elefanten som så gärna ville somna. Jag har inte läst den för Benjamin än men jag har läst igenom den själv en gång och spontant tycker jag nog till och med redan om den mer än boken om kaninen. Den känns lite mysigare och jag fastnade direkt för karaktärerna. Hur kan man inte tycka om Slumrande Sorken och Förvirrande Musen lixom, bara namnen är ju underbara 😂.

Ikväll ska jag läsa Elefanten som så gärna ville somna för Benjamin. 

To be continued…

/Sanna


Kommentera här: