ALDRIG mer pulver!!

I lördags var det våffeldagen men då passade det inte med våfflor så vi tog det igår istället. Jag kan räkna på mina två händer hur många gånger jag har gjort våfflor men våffeljärnet måste ju användas och det är ju ganska gott också. Igår var det till och med riktigt gott.

Det var första gången som jag gjorde egen smet. Tidigare har jag använt sånt där pulver som man köper och vispar ihop med vatten. Aldrig mer pulver! De blev så sjukt mycket godare och frasigare på hemmagjord smet så jag blev nästan sur att jag inte har vetat bättre. Plus att det är billigare och man slipper e-nummer och annat skit som det kan innehålla.

Smeten var hur lätt som helst att göra. Bara att vispa ihop mjöl, vatten, salt och låta vila en timme. Sen blandada ner ganska hårt vispad grädde. Klart! Det går inte att misslyckas 👌🏻😋 Mums.

Tillbehören kan man ju variera i oändlighet. Själv vill jag inte gärna ha så mycket söta sylter så för mig blev det grädde och passionsfrukt. Men Thomas körde det klassiska med grädde och hallonsylt, jag såg även att det slank ner några skopor vaniljglass med hans våfflor. Nästa gång ska jag nog ta upp lite frysta bär att ha till istället för sylt.

Lova mig att ni aldrig mer gör våfflor på pulver. Själv är jag tacksam att jag inte upptäckte detta senare än i 30-årsåldern 😉. Det kommer nog bli våfflor lite oftare nu.

/Sanna

Bäddat för bråk

Lördagkvällen bestod av sängstommemontering till B. Som 2-åring är man en stor kille och så klart ska han få en stor säng.

När B hade lagt sig igårkväll började vi och hade ungefär tre timmars arbete framför oss. Det gick väldigt bra tycker jag. Jag och Thomas rök bara ihop typ två gånger och resten av tiden gick det riktigt smidigt. Det där med Ikearitningar och montering är ju lixom bäddat för bråk. Speciellt när en av oss mer gissar sig till hur det ska vara istället för att läsa bruksanvisningen (Thomas), och när den andra läser bruksanvisningen noga men har en något kaxig attityd och kanske missar ett steg (jag). Lite bråk och några "gör om och gör rätt" senare så stod sängen klar.

/Sanna

Somntuta

Jag har haft två lediga dagar och till min glädje fick jag sovmorgon. B har sovit bra och länge och vi har myst i sängen innan vi har gått upp. Igår lyxade vi till det ordentligt och gick upp först kl.9.30.

Idag kände jag dock att jag ville gå upp lite tidigare och inte ligga och morna mig så länge. Det var något B inte höll med om. Vilken sömntuta. Jag började ta bort sängkläderna och tänkte att han säkert skulle hjälpa till, men icke. Han låg kvar. Sist ut var underlakanet men B höll fast i det med all kraft han hade. Han ville verkligen inte gå upp. Höjden av sömntuta om ni frågar mig 😂.

/Sanna