ALDRIG mer pulver!!

I lördags var det våffeldagen men då passade det inte med våfflor så vi tog det igår istället. Jag kan räkna på mina två händer hur många gånger jag har gjort våfflor men våffeljärnet måste ju användas och det är ju ganska gott också. Igår var det till och med riktigt gott.

Det var första gången som jag gjorde egen smet. Tidigare har jag använt sånt där pulver som man köper och vispar ihop med vatten. Aldrig mer pulver! De blev så sjukt mycket godare och frasigare på hemmagjord smet så jag blev nästan sur att jag inte har vetat bättre. Plus att det är billigare och man slipper e-nummer och annat skit som det kan innehålla.

Smeten var hur lätt som helst att göra. Bara att vispa ihop mjöl, vatten, salt och låta vila en timme. Sen blandada ner ganska hårt vispad grädde. Klart! Det går inte att misslyckas 👌🏻😋 Mums.

Tillbehören kan man ju variera i oändlighet. Själv vill jag inte gärna ha så mycket söta sylter så för mig blev det grädde och passionsfrukt. Men Thomas körde det klassiska med grädde och hallonsylt, jag såg även att det slank ner några skopor vaniljglass med hans våfflor. Nästa gång ska jag nog ta upp lite frysta bär att ha till istället för sylt.

Lova mig att ni aldrig mer gör våfflor på pulver. Själv är jag tacksam att jag inte upptäckte detta senare än i 30-årsåldern 😉. Det kommer nog bli våfflor lite oftare nu.

/Sanna